Kleur bekennen

Kleur bekennen

Geschreven door Debbie

 

Ben jij ook wel eens op zoek naar mooie kleurcombinaties voor je website, sociale media of drukwerk? Dan heb ik een goede tip voor je: coolors.co!

 

Op coolors.co vind je een kleurengenerator die feilloos vijf mooie kleuren bij elkaar zoekt. Je kunt - net als bij de fruitmachine in het casino - één of meerdere kleuren vastzetten en de andere kleuren laten ‘draaien’ door simpelweg op de spatiebalk te drukken. En het mooie is; je hoeft hiervoor géén muntje in de automaat te gooien, deze dienst is helemaal gratis. 

 

Als je eenmaal je favoriete kleuren bij elkaar gespeeld hebt, kun je je kleurenpalet op verschillende manieren exporteren waarbij je zelf kunt kiezen welke kleurcodering (cmyk, rgb, hex) je wenst. Ideaal! 

 

Als je de kleuren in gaat zetten voor je website kun je hier direct mee aan de slag. Je kunt de kleurcodering zowel in CSSen code opvragen of zelfs direct embedden

 

Buiten het maken van eigen kleurpaletten zitten er nog meer handige tools in. Zo is er een tool waarmee je ‘verloopjes’ kunt creëren tussen twee zelfgekozen kleuren en je vindt er ook een zogenaamde color picker, dat is een omrekentool waarin je alle denkbare kleurcodes kunt opzoeken en omrekenen naar een andere kleurcode. Dat is handig als je voor je drukwerk een mooie cmyk-kleur hebt gevonden en op je website dezelfde kleur wilt gebruiken. Voor online toepassingen worden namelijk rgb-kleuren gebruikt. (NB. deze kleuren zullen nooit 100% overeenkomen.) 

 

Al met al een handige app - die zowel op desktop als mobiel goed werkt - om je drukwerk, website of sociale media een professionele uitstraling te geven.

 

Heb je een boek geschreven? Wil je de cover van je boek laten vormgeven en het binnenwerk laten opmaken? Dan ben je bij Focus Boekontwerp aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op.

 

#boekontwerp #bookdesign #vormgeving #cover #binnenwerk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0418-769 024 | Ruiterstraat 10, 5301 ED Zaltbommel
Copyright © 2023 Focus Boekontwerp. Alle rechten voorbehouden.