Klein maar fijn

Klein maar fijn

Geschreven door Debbie

 

Om een goede eerste indruk te maken op potentiële lezers verzinnen we een sterke titel en steken we veel tijd in het vinden van de juiste beeldspraak en ontwerp voor de cover. Titel en coverontwerp zijn daarmee het allerbelangrijkst, dat staat buiten kijf. Maar er is nog één heel specifiek ding waar we rekening mee houden als we de cover van je boek vormgeven: iets heel kleins, maar wel erg van belang.

 

De thumbnail. Dat is een verkleinde weergave van een grafische afbeelding - in dit geval de cover - zoals je die op de zoekresultaten van Google aantreft. Ook als je het boek opzoekt op managementboek.nl of op Bol.com zie je de covers op postzegelformaat. Het is dus van groot belang dat ook jouw thumbnail herkenbaar en verleidelijk is.

 

Je wil dat mensen direct geprikkeld worden om door te klikken, de flaptekst te lezen en uiteindelijk je boek te bestellen. Dus ook op postzegelformaat moet het ontwerp van de cover overeind blijven. En niet geheel onbelangrijk: de titel moet goed leesbaar zijn. 

 

Dus vergeet niet de concept covers van je boek in het ieniemienie te bekijken en te beoordelen. Size does matter

 

Heb je een boek geschreven? Wil je de cover van je boek laten vormgeven en het binnenwerk laten opmaken? Dan ben je bij Focus Boekontwerp aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0418-769 024 | Ruiterstraat 10, 5301 ED Zaltbommel
Copyright © 2023 Focus Boekontwerp. Alle rechten voorbehouden.