Inspiratie is overal

Inspiratie is overal

Geschreven door Debbie

 

Inspiratie vind je op iedere straathoek, als je je ogen er maar voor opent. Een mooi uithangbord bij een designwinkel, het logo van de pop-upstore, mooie typografie op de gevel van een monumentaal pand, het is echt overal. Zelfs bij de kapper. 

 

Althans, bij mijn kapper wel. Daar vind je namelijk geen roddelblaadjes, maar luxe (design)tijdschriften van internationale allure. Ik blader er doorheen en doe direct ideetjes op om te gebruiken in het binnenwerk van het volgende boek dat ik ga opmaken. Ik sla alles op. Mijn iPhone stroomt bijna over van de screenshots. 

 

Alles is interessant als je geïnteresseerd bent in vormgeving; de plaatsing van illustraties en hun bijschriften, de opmaak van kopjes en streamers. En het gebruik van witruimte (de ‘lege’ ruimte op de pagina) is in sommige bladen haast tot een kunst verheven. Mijn hoofd borrelt en bruist van de inspiratie! 

 

Maar het werkt ook andersom: ik zie ook veel dingen die ik absoluut niet mooi vind. Een veel te drukke poster in het bushokje op de hoek van de straat, een flyer in de brievenbus met acht verschillende fonts en lettertypes en een productverpakking die veel te vol gepropt staat met informatie. Daar leer je ook van. Lelijke dingen zorgen dus ook voor inspiratie. 

 

Misschien kan ik dat half uur bij de kapper voortaan declareren bij de baas onder het mom van ‘inspiratie opdoen’?

 

Heb je een boek geschreven? Wil je de cover van je boek laten vormgeven en het binnenwerk laten opmaken? Dan ben je bij Focus Boekontwerp aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0418-769 024 | Ruiterstraat 10, 5301 ED Zaltbommel
Copyright © 2023 Focus Boekontwerp. Alle rechten voorbehouden.