Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

 

Geschreven door Debbie

 

Vroeger ging je op vakantie met een halve koffer vol boeken. Tegenwoordig heb ik een e-reader en neem ik gemakkelijk ‘stapels’ boeken mee. Sommige mensen blijven zweren bij fysieke boeken en daar is wat voor te zeggen. Thuis lees ik zowel e-books als papieren boeken. Maar op vakantie gaat steevast de e-reader mee, ideaal!

 

Bijkomend voordeel vind ik dat de e-reader makkelijk in de hand ligt waardoor je met één hand je ‘boek’ vast kunt houden. Handig als je op je witte hardplastic bedje aan het zwembad ligt. Plus, je bent niet afhankelijk van licht. Althans, in mijn Kobo Glo HD (inmiddels een paar jaar oud, er zijn ondertussen al veel geavanceerdere e-readers) zit schermverlichting waarvan ik zelf de helderheid kan bepalen. Het leest veel rustiger dan op het scherm van je smartphone.

 

E-books maken

 

Naast fysieke boeken maak ik zelf ook e-books. Ik weet dus als geen ander hoeveel (extra) werk erin zit om een digitale uitgave te maken. Qua opmaak is daar geen eer aan te behalen. Het is met name een technisch klusje waarbij ieder stuk tekst juist gecodeerd moet zijn, zodat de e-reader het op de juiste manier weergeeft. Iedere gebruiker kan namelijk zelf lettertype, lettergrootte en regelafstand bepalen. Zodoende kan van een e-book ook niet gezegd worden dat het een bepaald aantal pagina’s heeft.

 

Heb je een boek geschreven? Wil je de cover van je boek laten vormgeven en het binnenwerk laten opmaken? Dan ben je bij Focus Boekontwerp aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op.

 

Meer lezen? Check onze blogs op focusboekontwerp.nl/blog

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0418-769 024 | Ruiterstraat 10, 5301 ED Zaltbommel
Copyright © 2023 Focus Boekontwerp. Alle rechten voorbehouden.