Het perfecte plaatje

Het perfecte plaatje

Geschreven door Debbie

 

Als vormgever ontvang ik regelmatig foto’s van auteurs om op de backcover van hun boek te plaatsen. Vaak zijn deze portretfoto’s acceptabel, maar soms zijn dit foto’s waarvan je duidelijk ziet dat deze niet door een professionele fotograaf zijn gemaakt, maar door de buurvrouw of achterneef die toevallig een spiegelreflexcamera heeft. Of – erger nog – de foto is met een oude mobiele telefoon gemaakt. De foto is onscherp of korrelig, de achtergrond is afleidend, de belichting is slecht, het aantal pixels is te klein... Kortom; de kwaliteit laat te wensen over. In deze blog wil ik het belang van een goede profielfoto benadrukken.

 

Want soms komt er een voorbeeld voorbij van hoe het ook kan! Een foto met een gouden (of in dit geval limegroenen) randje. Gemaakt door een professionele fotograaf die onder andere gespecialiseerd is in het shooten van zakelijke profielen. Auteur Lydia Bos vroeg of wij tips hadden voor een goede fotograaf. Ik adviseerde haar eens op het portfoliovan Kristel van Herpt te kijken. Ondanks dat ze er heen en terug zo’n 180 kilometer voor moest rijden, was deze fotoshoot dit ritje dubbel en dwars waard. 

 

Kristel gaat echt next level voor een goede (zakelijke) foto. Er wordt ruim de tijd voor je genomen, je haar wordt gedaan, de visagiste neemt je onder handen en de studio heeft een mooie lichtinval. Aan alle details wordt gedacht. De aandacht en liefde die erin gestopt wordt zie je terug in het eindresultaat. Een foto die de beste versie van jezelf laat zien. Het perfecte plaatje.

 

En daarmee maak je indruk. Niet alleen op de achterkant van een boek, maar ook op je LinkedIn-profiel, je andere sociale media en op je website. Dus investeer in jezelf en zorg voor een aantrekkelijke profielfoto.

 

Heb je een boek geschreven? Wil je de cover van je boek laten vormgeven en het binnenwerk laten opmaken? Dan ben je bij Focus Boekontwerp aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0418-769 024 | Ruiterstraat 10, 5301 ED Zaltbommel
Copyright © 2023 Focus Boekontwerp. Alle rechten voorbehouden.