Het oog wil ook wat

Het oog wil ook wat

Geschreven door Jessica

 

Een gemiddeld managementboek bestaat voor het grootste gedeelte uit tekst. Dat van jou waarschijnlijk ook. 

En het wordt er natuurlijk nog mooier op als er afbeeldingen in staan die iets toevoegen aan die tekst. Denk bijvoorbeeld aan foto’s, tekeningen of tabellen en grafieken zoals je veel in onze managementboeken ziet. 

 

Precies de juiste afbeelding kan de tekst duidelijker maken en écht iets toevoegen aan je verhaal. Voor sommige boeken is foto’s toevoegen een must. Een kookboek zonder mooie foto’s van de lekkernijen zal niet snel uit het schap gepakt worden. Hetzelfde geldt voor reisboeken, boeken over tuinieren en je kunt er zelf vast nog wel meeropnoemen. 

 

Het gebruik van afbeeldingen in je boek kan ook een mooie toevoeging zijn op de vorm van je boek. Een afbeelding tussendoor breekt zo lekker de tekst en maakt het lezen ervan een stuk aantrekkelijker. Het opdelen van de tekst in hapklare brokjes door middel van een streamer of een quote heeft hetzelfde effect. Zeker aan te bevelen voor de wat meer taaie kost. Vele pagina’s alleen gevuld met platte tekst nodigen soms niet echt tot lezen uit. Door het gebruik van een afbeelding, kader, quote of streamer kun je de tekst mooi breken

 

Functionaliteit speelt ook een rol. In onze managementboeken kom je veel diagrammen, grafieken of tabellen tegen. Ook deze moeten er mooi uitzien, de tekst verduidelijken en aansluiten bij de vormgeving van het boek. Vaak heeft de auteur deze figuren zelf al in Word of Excel gezet. Aan ons vormgevers dan de taak om er iets moois van te maken. Hierbij moeten we bijvoorbeeld rekening houden met het formaat van het boek. Een liggende tabel in Excel ziet er in een staand boekformaat ineens heel anders uit. Juist een leuke uitdaging om dit mooi passend te maken. 

 

Daarnaast maken we natuurlijk de figuren helemaal passend in de juiste kleur, typografie en stijl, zodat het binnenwerk een mooi geheel vormt. 

 

Heb je een boek geschreven? Wil je de cover van je boek laten vormgeven en het binnenwerk laten opmaken? Dan ben je bij Focus Boekontwerp aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0418-769 024 | Ruiterstraat 10, 5301 ED Zaltbommel
Copyright © 2023 Focus Boekontwerp. Alle rechten voorbehouden.