Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden

Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden

Geschreven door Jessica

 

Foto's, logo’s, emoji’s: elke dag verwerkt ons brein duizenden indrukken uit plaatjes. Dat lijkt veel werk, maar ons brein vindt plaatjes veel makkelijker dan tekst. 

 

Je kent het wel, als je iets ingewikkelds wilt uitleggen, helpt het om er pen en papier bij te pakken en het te tekenen. Al is het maar een simpele schets, ineens wordt alles duidelijk. Met het gebruik van plaatjes kun je dingen makkelijker uitleggen en begrijpen. Het tekenen van je ideeën dwingt je namelijk tot focus: om alleen dat te laten zien wat belangrijk is. Het kan daarnaast helpen om je ideeën te ordenen en verbanden te leggen, die je nog niet eerder hebt gezien. 

 

Voor verschillende non-fictieboeken heb ik illustraties gemaakt. Het leuke hiervan is dat je complexe zaken kunt filteren tot een eenvoudige tekening. Vaak heeft de auteur al een schets gemaakt, of bestaande diagrammen aangeleverd. Aan mij de leuke taak er een mooi, passend geheel van te maken. 

 

Een fijn boek wat ik hier laatst over heb gelezen is Visual thinking van Willemien Brand. Zij laat zien hoe het visualiseren van denkprocessen kan helpen bij het oplossen van complexe problemen. Je hoeft hiervoor geen Van Gogh te zijn. In dit boek leer je simpele en snelle tekeningen te maken om je verhaal beter te kunnen vertellen. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0418-769 024 | Ruiterstraat 10, 5301 ED Zaltbommel
Copyright © 2023 Focus Boekontwerp. Alle rechten voorbehouden.